Ontime


Instagram Story: Μάθε τώρα πως να αυξήσεις το engagement των followers σου

4 Oct, 2019 | Marketing, Social Media

Τα stories στο Instagram, εκτός από ένα δημοφιλή εργαλείο δημοσίευσης για όλους τους χρήστες του Instagram,  έχουν γίνει πλέον ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες βλέπουν τα stories καθημερινά, μπορεί να ειπωθεί πως υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ένας μεγάλος αριθμός ατόμων να εμπλακεί με τα stories της εταιρείας σου. Τι είναι αυτό όμως που θα κάνει τα δικά σου stories να ξεχωρίσουν σε μια εποχή που υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός μεταξύ διαφόρων εταιρειών;

Πιο κάτω θα βρεις κάποιες στρατηγικές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το branding σου και την εμπλοκή του κοινού με τα stories σου.

1. Πες μια Ιστορία

Όπως λέει και το όνομα, ένα συναρπαστικό story στο Instagram πρέπει πρώτα απ ‘όλα να λέει μια ιστορία. Θα εκπλαγείτε από την δύναμη που έχει η συνοχή στα stories, αλλά και η συνεκτική περιγραφή ως προς το να τραβήξουν αλλά και να διατηρήσουν την προσοχή του κοινού.

 

Από την άλλη, η χρήση τυχαίων φωτογραφιών χωρίς συνεκτικότητα μπορούν να συγχίσουν τον χρήστη αλλά και να μην του κινήσουν το ενδιαφέρον.

Η χρήση έστω και μιας μικρής περιγραφής σε ένα story μπορεί να βοηθήσει το κοινό να λάβει το μήνυμα σου και να συνειδητοποιήσει πιο εύκολα το σκοπό σου.

Για να το πετύχεις αυτό, ο προγραμματισμός και η προετοιμασία είναι το κλειδί.

2. Χρησιμοποίησε Hashtags

Η χρήση των hashtags στα Instagram Stories σου αποτελεί ένα εξαιρετικά εύκολο και απλό τρόπο με τον οποίο μπορείς να αυξήσεις το reach και το engagement.

 

Τα hashtags μπορούν να οδηγήσουν νέους χρήστες στο περιεχόμενο σου και έτσι να ακολουθήσουν τον λογαριασμό σου.

Όσο πιο δημοφιλή είναι το hashtag που θα χρησιμοποιήσει, τόσο πιο πιθανόν είναι ένα άτομο να βρει το λογαριασμό σου.

3. Πρόσθεσε Stickers

Η χρήση των stickers αποτελεί ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αύξησης της εμπλοκής των χρηστών με το περιεχόμενο σου, είτε είναι ένα παιχνιδιάρικο emoji ή ένα poll.

 

Πιο κάτω θα δεις ποια stickers φάνηκαν να είναι πιο αποτελεσματικά για brand marketing.

  • Countdown stickers
  • Polls and question stickers – μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα για τους followers σου.
  • Gif stickers – βοηθούν στην δημιουργία πιο creative CTAs και μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από άλλα brands
  • Quiz stickers – ένας διασκεδαστικό τρόπος που ωθεί τους χρήστες να εμπλακούν με τα stories σου.

4. Βάλε μια λεζάντα στα βίντεο σου

Ο λόγος είναι απλός. Βάζοντας λεζάντες στα βίντεο σας κάνεις δυνατή την παρακολούθηση τους σε περιπτώσεις που ο χρήστης θέλει να παρακολουθήσει το βίντεο χωρίς ήχο.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο προσφέρεις την ευκαιρία σε άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν το story σου.

Αν η επιλογή των υπότιτλων δεν είναι δυνατή, χρησιμοποίησε εναλλακτικά ένα εικονίδιο “sound on”, ώστε ο χρήστης να καταλάβει ότι το περιεχόμενο συνοδεύεται από ήχο και να τον ενεργοποιήσει.

 

5. Ανακάλυψε τις ώρες που οι χρήστες σου εμπλέκονται με τον λογαριασμό σου

Η γνώση όσον αφορά την συμπεριφορά των χρηστών αποτελεί βασικό κριτήριο για την αύξηση του engagement στο περιεχόμενο σου. Γνωρίζοντας τις ώρες που οι χρήστες εμπλέκονται με τον λογαριασμό σου μπορείς εύκολα να προγραμματίσεις τα stories σου ώστε να δημοσιεύονται την συγκεκριμένη περίοδο. Έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να τραβήξεις την προσοχή των χρηστών.

Κάθε Instagram business account είναι εξοπλισμό με το Insights tab από το οποίο μπορείς να έχεις πρόσβαση στα analytics του Instagram. Τα analytics μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες όσον αφορά τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών όπως και την συμπεριφορά τους στον λογαριασμό σου.

 

6. Αναδημοσίευσε το περιεχόμενο των followers σου το οποίο εμπεριέχει τα προϊόντα σου

Η μέθοδος αυτή όχι μόνο θα κάνει τους followers σου να αισθανθούν ως μέρος του brand σου, αλλά με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις επίσης την πολύτιμη εμπιστοσύνη των πελατών σου.

7. Χρησιμοποίησε την λειτουργία “Swipe Up”

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη για λογαριασμούς με 10,000 ή περισσότερους followers. Αν ο λογαριασμός σου δεν ανήκει σε αυτούς, τότε αυτή είναι μια καλή εύκαιρα να το στοχεύσεις και να δουλέψεις για αυτό.

 

Η λειτουργία swipe up ενθαρρύνει τους χρήστες να εμπλακούν με ένα συγκεκριμένο landing page στην ιστοσελίδα σου ή να κάνουν μια αγορά. Με αυτό τον τρόπο μπορούν με ένα εύκολο και καθόλου ενοχλητικό τρόπο  να μεταφερθούν από το story σου σε μια νέα σελίδα.

Αυτά τα απλά βήματα μπορούν να αποτελέσουν μια δυνατή στρατηγική για την ενίσχυση της εμπλοκής των χρηστών με το περιεχόμενο των stories σου και την αύξηση των πωλήσεων σου. Χρησιμοποίησε την δυνατότητα που σου προσφέρουν τα stories και μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις από αυτό.

Related Articles

Pin It on Pinterest

Share This