Ontime


Τι διδάσκει η ανάπτυξη ενός μπαμπού σε κάθε επιχειρηματία

22 Jul, 2020 | Business

Στην Άπω Ανατολή υπάρχει ένα δέντρο, το μπαμπού, το οποίο μέσα από τον τρόπο που μεγαλώνει μπορεί να δώσει εκπληκτικά μαθήματα για τον κάθε επιχειρηματία.

Όταν το μπαμπού φυτευτεί χρειάζεται καθημερινή καλλιέργεια και πότισμα. Ωστόσο, χρειάζεται 4 χρόνια ώστε το μπαμπού να φυτρώσει και να μεγαλώσει. Το μπαμπού για 4 ολόκληρα χρόνια δεν δείχνει καμιά ένδειξη προόδου. Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει το ίδιο πράγμα κάθε μέρα για 4 χρόνια χωρίς αυτό να επιφέρει αποτέλεσμα; Τι θα έκανες σε αυτή την περίπτωση;
Αυτό που συμβαίνει στον 4ο χρόνο είναι πραγματικά απίστευτο. Το μπαμπού μέσα σε μια περίοδο 5 εβδομάδων μεγαλώνει έως και 90 πόδια (27 μέτρα).

Τι πιστεύεις; Πως η ανάπτυξη του έγινε τις τελευταίες 5 βδομάδες ή γινόταν κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων;

Είναι προφανές ότι το μπαμπού μεγαλώνει υπόγεια καθ’ όλη τη διάρκεια των 4 χρόνων – χωρίς κάποια ορατή ένδειξη. Για να παραμείνει ισχυρό, το μπαμπού αναπτύσσει το στερεό ριζικό σύστημα που είναι απαραίτητο για τη στήριξη του ύψους και του βάρους  για την υπόλοιπη ζωή του. Το σύστημα αυτό το βοηθάει να επιβιώσει στις πιο σκληρές συνθήκες, χάρη στην ανθεκτικότητα, τη δύναμη και την ευελιξία του.

Μήπως μπορείς τα ταυτίσεις την ιστορία αυτή με τους επιχειρηματικούς σου στόχους; Μήπως πολλές φορές οι προσπάθειες σου φαίνονται να μην επιφέρουν αποτελέσματα οδηγώντας σε στα πρόθυρα να παραιτηθείς; Η επιτυχία χρειάζεται γερά θεμέλια ώστε να κτιστεί πάνω, να φανεί και να παραμείνει μακροπρόθεσμα. Τα θεμέλια αυτά μπορεί να χρειαστούν χρόνια να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν.

Αυτό μπορεί να συνδεθεί άριστα με το Business Growth μιας εταιρείας και την τοποθέτηση της στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο αποτελεί μια ισχυρή στρατηγική για τη δημιουργία νέων δυνητικών πελατών (leads), την ευαισθητοποίηση (brand awareness) και την αύξηση του traffic σε μια ιστοσελίδα μέσω social media και Google. Ωστόσο, αν και το διαδίκτυο είναι ένα ισχυρό εργαλείο, πολλές φορές χρειάζεται χρόνο και υπομονή ώστε να μαθευτεί ένα brand και να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα. Ο χρόνος είναι ένα δυνατό χαρτί για το διαδίκτυο, μιας και παρόλο που δεν μπορούμε να δούμε αποτελέσματα από την αρχή, κτίζεται ένα δυνατό υπόβαθρο για το brand μέρα με την μέρα και καθώς περνά ο χρόνος, τα αποτελέσματα γίνονται πιο ορατά. Επομένως, η αλλαγή απαιτεί χρόνο, επιμονή, υπομονή και επιμελή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθεί μια γερή βάση για την επιτυχία.

Κάποια όνειρα μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να ολοκληρωθούν. Τα μικρά βήματα κάνουν τη μεγάλη διαφορά μακροπρόθεσμα. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος δεν σταματά, προχωρά ακόμη και αν δεν βλέπει κάποιο ορατό αποτέλεσμα, αφού γνωρίζει ότι η επιμελής προσπάθεια θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα εν τέλει. Μην αφήσεις τα συναισθήματα απογοήτευσης ή φόβου, τις καταστάσεις ή άλλα άτομα να σε εκτροχιάσουν από το στόχο σου. Κάνε την αρχή και συνέχισε να προσπαθείς. Θα σε εκπλήξεις για το πόσα μπορείς να καταφέρεις. Και το σημαντικότερο είναι η αυτό-ανάπτυξη σου μέσα από χρόνια δουλειάς.

Σκέψου τη δικιά σου παρουσία στο διαδίκτυο σαν ένα μπαμπού το οποίο χρειάζεται χρόνο για να σε φέρει στην επιτυχία. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και συστηματικότητα.

Related Articles

Μάρκετινγκ το 2022: Μια ματιά στις τάσεις που διαμόρφωσαν τη βιομηχανία την χρονιά που μας πέρασε

Μάρκετινγκ το 2022: Μια ματιά στις τάσεις που διαμόρφωσαν τη βιομηχανία την χρονιά που μας πέρασε

Από το personalization στην κυριαρχία των Video και όχι μόνο το μέλλον του Marketing αναμένεται λαμπρό. Πιο κάτω αναλύουμε κάποιες από τις τάσεις που κυριάρχησαν το 2022 και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται με την νέα χρονιά. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται και η...

Η Black Friday όπως θα πρέπει να την γνωρίζεις

Η Black Friday όπως θα πρέπει να την γνωρίζεις

Καταρχάς αν ψάξεις στο ημερολόγιο την λέξη “Αμερικανιά” κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις εκεί και τις λέξεις Black Friday, μιας και η συγκεκριμένη εμπορική γιορτή με Αμερικάνικη προέλευση, σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής εμπορικής περιόδου. Αυτή λοιπόν η...

Ventus Performance Wear | Χειμερινή Συλλογή 2021/22

Ventus Performance Wear | Χειμερινή Συλλογή 2021/22

H Ventus Performance Wear είναι το νέο brand που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα action and performance sports και στο παρόν στάδιο, με το άθλημα της ποδηλασίας δρόμου (road cycling). Η πρώτη καλοκαιρινή συλλογή του brand ξεκίνησε το ταξίδι της στα μέσα του καλοκαιριού...

Pin It on Pinterest

Share This