Ontime


Τα 7 λάθη που κάνουν οι εταιρείες στο Facebook

12 Dec, 2018 | Business, Marketing, Social Media

Με την είσοδο του 2018 είναι πλέον αδιανόητο για μια εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθου να μην υπάρχει διαδικτυακά. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να έχει μια εταιρική παρουσία στο Facebook το οποίο πέραν από την δαπάνη μερικού χρόνου δεν στοιχίζει κάτι άλλο. Αν προσέξατε, αναφέρθηκα μόνο σε εταιρική παρουσία. Σκέτο. Άλλο κεφάλαιο η διαχείριση.

Μέσα από τις συζητήσεις μας με διάφορους επιχειρηματίες και την διερέυνηση πολλών ερωτήσεων εντοπίσαμε τα πιο κάτω εταιρικά λάθη, που συμβαίνουν κυρίως από ανθρώπους που βρίσκονται στα αρχικά στάδια του Facebook Marketing.

Λάθος #1: Δημιουργία προσωπικό προφίλ και όχι σελίδα.

Τα προσωπικά προφίλ είναι για τους ιδιώτες και οι Facebook σελίδες είναι για τις επιχειρήσεις! Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση σε αυτό το θέμα. Εκτός του ότι είναι παράνομο και μεγαλό ρίσκο αφού ανά πάσα στιγμή το Facebook θα σας κλείσει τον λογαριασμό, είναι και πολύ αντιεπαγγελματικό.

Λάθος #2: Μην αγνοείτε τα μηνύματα και τα σχόλια των χρηστών.

Αν είστε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τότε πρέπει να είστε κοινωνικοί για να το υποστηρίζετε. Η μη απάντηση σε μήνυμα ή σχόλιο ενός χρήστη δίχνει ασέβεια και μη επαγγελματισμό. Πως αντιμετωπίζεται εσείς μία κατάσταση όπου προσπαθείτε να πάρετε την προσοχή ή σημασία κάποιου και αυτός σας αγνοεί παντελώς? Αυξήστε το πελατολόγιο σας, δίχνοντας σεβασμό και αγάπη σε κάθε υποψήφιο.

Λάθος #3: Κακή ή καμία αντιμετώπιση στα αρνητικά σχόλια.

Αν πιστεύετε ότι κάποιος που εκφράζει την δυσαρέσκεια του ή το παράπονο του δημόσια είναι πρόβλημα, ίσως να λανθάνεστε. Το αρνητικό σχόλιο μπορεί να οδηγήσει σε 2 πράγματα1) αν όντως ο χρήστης μιλά με ειλικρίνεια και αυτά που λέει έχουν βάση, τότε είναι ένας τρόπος να βελτιωθούμε και 2) αν ο χρήστης έχει λανθασμένη άποψη ή είναι άδικος, τότε έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε δημόσια το επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας μας και από πρόβλημα να γίνει ευκαιρία δίχνοντας καλό πρόσωπο προς το κοινό.

Λάθος #4: Κοινοποίηση άλλων link χωρίς την δική σας περιγραφή.

Όταν κάποιος αποφασίζει να ακολουθά εσάς ή την εταιρεία σας, τότε έχει ανάγκη να δει ή να ακούσει την δική σας άποψη. Η ευκολία της κοινοποίησης χωρίς να μπούμε στον κόπο να γράψουμε το δικό μας τρόπο σκέψης ή την γνώμη πάνω στο θέμα που κοινοποιούμε δείχνει την προσπάθεια που κάναμε για αυτό και μας ανταποδίδει με ανάλογα αποτελέσματα.

Λάθος #5: Ανάρτηση στατικών εικόνων.

Καταρχήν αυτό δεν είναι αρεστό από τον αλγόριθμο του Facebook με αποτέλεσμα να παίρνεται μειωμένο αριθμό προβολών. Κατά δεύτερον, όπως και στο Λάθος #4, αυτό δείχνει την προσπάθεια που κάναμε για αυτό και μας ανταποδίδει με ανάλογα αποτελέσματα.

Λάθος #6: Οι αναρτήσεις σας είναι μακροσκελείς.

Θα πρέπει να δοκιμάσετε μικρά και μεγάλα σε έκταση post και να δείτε τι σας οδηγεί σε μεγαλύτερο engagement.

 

Σύμφωνα με έρευνα του Jeff Bullas (ένας από τους πιο γνωστούς social media experts), τα posts που περιλαμβάνουν λιγότερους από 80 χαρακτήρες σε σελίδες εταιρειών, σημείωσαν 66% περισσότερο engagement σε σχέση με πιο μακροσκελείς αναρτήσεις, ενώ τα posts που έχουν μέχρι 40 χαρακτήρες οδηγούν στο υψηλότερο engagement.

Λάθος #7: Χρήση φωτογραφιών με λανθασμένες διαστάση και διάταξη.

Κακής ποιότητας, παρασχεδιασμένες, υπερβολικό λεκτικό, θολές και με διαστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλα μα όλα τα σημεία στο Facebook έχουν προτεινόμενες διαστάσεις. Ο λόγος που το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες λανθασμένων διαστάσεων είναι πολύ απλά επειδή αν δεν το επέτρεπαι δεν θα ανέβαζει σχεδόν κανείς.

 

Αν συμφωνάς ή όχι με τα πιο πάνω, αν έχεις κάτι να προτείνεις ή να μας πεις, θα χαρούμε ιδιαίτερα να δούμε το σχόλιο σου πιο κάτω. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Related Articles

Pin It on Pinterest

Share This